Websites van Europagaai

Europagaai bestaat uit verschillende onderdelen.
Wij willen dat graag nader toelichten.

Europagaai
Sinds 1979 zijn wij actief met het organiseren van kajakcursussen. Deze cursussen vinden plaats tijdens avontuurlijke sportieve actieve outdoor vakanties. Een kajak vakantie of een kajakweekend of een kajakdag, kan op verschillende locaties zijn. Wij bieden kajakcursussen in Spanje, Frankrijk, Belgie, Bosnie, Slovenie, Itallie, Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland, Luxemburg, Nederland en soms ook in andere landen aan. Europagaai is onbetwist de wildwaterexpert van Nederland en heeft het grootste programma wildwatervakanties en cursussen op de mooiste plekken.

HD-Kanosport
Zo rond dezelfde periode als Europagaai, ontstond vanuit een vriendenclubje brandingkajakkers HD-Kanosport. Deze organisatie ontwikkelde zich tot een bedrijfje dat zich als eerste van Europa specialiseerde in het brandingkajakken. De locatie was en is nog altijd het strand Hargen aan Zee in ge gemeente Bergen - Schoorl, iets voorbij Camperduin. Vanaf 1991 is er een goede samenwerking tussen Europagaai en HD-Kanosport ontstaan en in februari 2002 is Europagaai door HD-Kanopsort over genomen en het bedrijf is voortgezet onder de naam Europagaai.

Schoorlactief
Het exacte jaartal is niet meer te achterhalen, maar zo rond 1995 is er een samenwerking ontstaan tussen verschillende buitensportorganisaties in Bergen en Schoorl. Dit samenwerkingsverband kreeg de naam Schoorlactief en bediende menige sportieve groep met leuke sportieve activiteiten. In 2002 is Schoorlactief gelijktijdig met Europagaai als onderdeel van Europagaai bij de kamer van koophandel geregistreerd en tot op heden worden er volop groepsuitjes, bedrijfsuitjes, schoolreisjes, personeelsuitstapjes of een familiedag of vrijgezellenfeestje georganiseerd. Door de expertise van Europagaai en HD-Kanosport kunnen wij op verantwoorde wijze ook de wat meer extreme activiteiten zoals wildwaterkajakken, brandingkajakken en brandigraften aanbieden.

Vakantiebungalow Schoorl
In de periode 1980 en 1990 is ons kampeerterreintje in Schoorl omgebouwd tot een vakantiehuisjes terreintje met 10 Finse bungalows. Na een periode van ongeveer 10 jaar huisjes verhuur zijn er 8 Finse bungalows verkocht en worden er tot op heden nog 2 Finse bungalows verhuurd. Door de unieke ligging aan de duinvoet  dicht bij het centrum van Schoorl, zijn de knusse huisjes erg geliefd.

Europagaai Freestyle team
Heel veel goede kajakkers zijn ooit bij Europagaai en HD-Kanosport begonnen. Vooral de zee bleek in de tijd van  HD-Kanosport een goede trainigsplek voor het freestylekajakken. Menige freestylekajakker die nu op hoog niveau wedstrijden vaart, is bij ons op de golven bij Hargen aan Zee begonnen. Veel van de topsporters hebben een eigen website of blog en je kunt hen op internet volgen.

Paddles Up
Het evenement Paddles Up is bedacht door kanovereniging de Waterwolf. Dit kajak evenement met freestylewedstrijd is misschien wel de leukste in zijn soort. Heet evenement wordt de laatste jaren door vrijwilligers en Europagaai georganiseerd.

Kajakfotos
Een website waar deelnemers kajakfotos kunnen uitwisselen was een goed idee. De website moet echter vernieuwd worden en dit bleek ingewikkelder dan we hadden verwacht. Door dat er andere goede internet mogelijkheden voor het tonen van foto's en films zijn, heeft de ontwikkeling van een nieuwe site geen prioriteit. Er wordt echter nog wel aan gewerkt.

Kajakverkoop
Europagaai heeft goede contacten met Nederlands grootste kajakleverancier Arjan Bloem. Jaarlijks bieden wij via het forum van inze website 2ehands kajaks en aanverwante artikelen te koop. Op deze manier houden wij onze kajakvloot up to date. Ben je op zoek naar een kajak, helm, peddel of iets anders, kijk dan op onze website kajakverkoop of ga naar de website van Arjan Bloem.

KajakLevel
Deze website is door Europagaai gemaakt met de doelstelling de kennis en niveau omschrijving maar ook de daaraan te koppelen veiligheid en verantwoordelijkheid duidelijk in beeld te brengen. Europagaai werkt actief mee aan de realisatie van een wereldwijd eenduidig keurmerk voor avontuurlijkevrijetijdsactiviteiten. Europagaai is lid van de NEN commissie avontuurlijkevrijetijdsactiviteiten en werkt mee aan het tot stand komen van een ISO keurmerk.

 

Wildwaterkajakken en brandingkajakken


Groepsuitstapjes, groepsuitje, bedrijfsuitje en schoolreisjes


Vakantie bungalow Schoorl


Kajakverkoop, kajakfoto's, freestyle-team


Onze Duitstalige websites